Lifestyle Vlaanderen
Nieuwsbrief
Nuttige linken
Copyright 2021 Lifestyle Vlaanderen – Algeneme voorwaarden – Privacy- en cookiebeleid
Design Innovedia.be
Het concept van het Vleesgegroet is terug gaan naar het basisprincipe … hier steek je de benen onder tafel als je zin hebt in een lekker stuk vlees. Het kloppend hart van restaurant Vleesgegroet in Sint-Truiden is de open haard. Die wordt gestookt op hout van hoogstammige kersenbomen. Afhankelijk van je tafeltje, zie je het allemaal gebeuren. Tot zelfs het snijden van het vlees toe.
Op de vaste kaart werken we steevast met Belgisch witblauw en aberdeen angus, maar af en toe mag het al eens iets anders zijn. Zo zie je regelmatig afgerijpte entrecôtes van Limousin, Rubbia Galega, Aubrac opduiken tussen de suggesties, naargelang ze beschikbaar zijn. Kwalitatief vlees van zuiderse of zelfs oosterse rassen is niet altijd verkrijgbaar. Daarom werken we samen met betrouwbare en vakbekwame leveranciers. Bij een perfecte entrecôte horen perfecte frietjes. Dat betekent dat we ze helemaal zelf maken, handgesneden van handgeschilde aardappelen. Ze daarna bakken volgens de regels van de betere friturist: voorbakken in ossenwit en afbakken in arachideolie. Ook de mayonaise en béarnaise maken we trouwens zelf.