Lifestyle Vlaanderen
Nieuwsbrief
Nuttige linken
Copyright 2021 Lifestyle Vlaanderen – Algeneme voorwaarden – Privacy- en cookiebeleid
Design Innovedia.be
Charbonnage, de mijn; en partager, het delen; over de tong van een Genkenaar met karakter. Zo werd Partaasch geboren, een culinaire gouden kers op de zwarte taart die Waterschei heet. De geschiedenis, maar ook het dialect van het multiculturele Genk werd gevormd door de mijn. Partaasch brengt een smakelijke ode aan de mijn en de stad.
Partager staat centraal in het volledige concept en verwijst naar de verdeling van de steenkool vroeger, van de opbrengst, de buit. Wij vertalen dit naar het eten. Neem deel, deel mee, partager des plats, sharing dishes. Grondstoffen werden ontgonnen in de mijn en verdeeld onder de mensen. Hoogstaande culinaire creaties worden nu op deze plaats gedeeld en samen beleefd.De gerechten worden centraal op tafel geserveerd op verschillende vormen en structuren. De dishes komen uit een hedendaagse wereldkeuken met een gastronomische toets. De gastro-tapas zijn eerder mediterraans geïnspireerd.
Dit unieke foodconcept vindt plaats in een exclusieve setting van zwart en wit geaderd marmer, messing goud en geblakerd hout. Enkele gerechten worden geserveerd op een kolenschep, wijnen gekoeld in een kolenemmer… Zo wordt u helemaal ondergedompeld in de cultuur van de Genkse mijnen.