Lifestyle Vlaanderen
Nieuwsbrief
Nuttige linken
Copyright © Lifestyle Vlaanderen – Algeneme voorwaarden – Privacy- en cookiebeleid
Design Innovedia.be
Eind 2014 openden 2 vrienden restaurant Ogst in het centrum van Hasselt. Diederik Herbots werkte gedurende jaren als sommelier in ’t Laurierblad in Berlare en Couvert Couvert in Heverlee. Nadien nog enkele jaren als wijnhandelaar voor Pasqualinno uit Opglabbeek. Sébastien Wygaerts werkte gedurende jaren als sous-chef voor Hoeve St-Paul in Lummen en Couvert Couvert in Heverlee. Als collega’s maakten ze plannen om een eigen restaurant te beginnen.
Diederik heeft een voorkeur voor natuurwijnen en selecteert graag minder gekende karaktervolle wijnen bij de verrassende gerechten.
Het karaktervolle pand van 1872 werd opgefrist tot een eigentijds restaurant met veel lichtinval. Naast een wisselend 3-gangen lunch wordt er hoofdzakelijk gewerkt met een menu in 4-,5 of 6-gangen, in het weekend enkel 5 of 6-gangen. Sébastien brengt een frisse, eigentijdse keuken die in november2019 bekroont werd met hun eerste Michelin-ster. In de Gault&Millau gids 2020 behaalde ze een quotatie van 15/20.