Matthijs Mannaerts opent pop-up in The Jane!

Vanaf donderdag 17 februari kan je genieten van de kookkunsten van Kapellenaar Matthijs Mannaerts in The Jane. De 23-jarige chef mag drie maanden lang zijn kunnen tonen in de Upper Room van The Jane op uitnodiging van chef Nick Bril. Hij wil jonge chefs de kans geven om met hun concept naar buiten te komen.

Matthijs Mannaerts is bekend van zijn restaurant ‘Hemmat‘, in Kapellen. Hier kunnen zijn gasten ongedwongen en in een open, huiselijke sfeer genieten van lekker eten. Dit wil hij ook doortrekken naar zijn pop-up.

“Ook in de pop-up kunnen mensen genieten van een huiselijke en ongedwongen sfeer. We werken in een open keuken, waar je alles van begin tot einde kan volgen. Gasten krijgen een vier- of vijfgangenmenu voorgeschoteld. De prijs ligt respectievelijk op 75 euro en 89 euro per persoon. Net zoals in Hemmat, werken we ook hier met seizoensgebonden combinaties, waarin het product centraal staat”, zegt chef-kok Matthijs Mannaerts.

Matthijs volgde zijn opleiding aan PIVA, een referentie als het gaat over secundaire opleidingen als hotelschool. Na zijn opleiding deed hij ervaring op in sterrenrestaurant de Pastorale in Reet. Hierna werkte hij nog twee jaar in de keuken van La Rosa in Ledegem. In 2019 startte hij zijn eigen verhaal met Hemmat in Kapellen.

“Ik ben enorm trots en dankbaar voor de kans die ik krijg om mezelf te kunnen tonen in The Jane. Ik hoop veel harten te kunnen veroveren tijdens de pop-up periode!”

Wil jij genieten van de kookkunsten van deze beloftevolle chef? Reserveer dan zeker je tafel via www.hemmatantwerp.com/hemmat-at-the-jane