De Poorterij opnieuw in de top 100 van de wereld van groenterestaurants

De Poorterij in Dilsen-Stokkem staat opnieuw in de wereldwijde top 100 van restaurants die het best scoren op vlak van groenten en fruit. Dat blijkt uit de rangschikking van de culinaire gids We’re Smart. Dit jaar was er opnieuw een Limburgs restaurant bij, namelijk de Poorterij van Rudi Peeters. De Poorterij staat op een 74e plaats en behoort daarmee voor het tweede jaar op rij bij de top 100.

“We ontvingen opnieuw een score van 5 radijzen en daar zijn we uiteraard tevreden mee’”, liet Rudi Peeters optekenen.
“Criteria als het nastreven van perfectie, creativiteit, maar ook het gebruik van lokale producten, ons ecologisch engagement en de duurzame vangst, waren parameters. Dat we in de top 100 zitten, is een gevolg van de groenten die belangrijk zijn in ons maandelijks wisselend menu.”
“Bij ieder gerecht staat trouwens telkens één groente centraal, die wordt aangevuld met vis, vlees of andere proteïnen” aldus Rudi Peeters.
Restaurant L’Air des Sens in Zoutleeuw van chef-kok David Schultz kreeg ook 5 radijzen en staat daarmee op een 38e plaats. De We’re Smart Guide is een initiatief van voormalig sterrenchef en tv-kok Frank Vol.

www.depoorterij.be

(Bron Made in Limburg en Lifestyle Vlaanderen)