Brousse nieuwe concept van UAUcollectiv

Hasseltse architecten brengen eten en kunst samen met Brousse!

Drie Hasseltse architecten Joris Diliën, Frederik Vaes en Massimo Pignanelli willen aan de Kunstlaan in Hasselt met een creatief platform eten en drinken samenbrengen.

Concept

Massimo Pignanelli: “Het basisidee van “Brousse” is het scheppen van een creatief platform. Een platform waarin we “art & food” samenbrengen tot één interessant geheel. Op deze manier ontstaat een ‘open huis’ waar creatieve mensen in een rustige ontspannen omgeving kunnen connecteren.”

Eigen uitbating

“Om dit in goede banen te leiden zullen we zelf instaan voor de uitbating. We gaan een intense samenwerking aan met verschillende ‘curatoren’, eentje dus voor de component ‘art’ en de ander voor de component ‘food’. Het doel is mensen die het verschil willen maken en meerwaarde willen creëren, samenbrengen in “Brousse”.

Art

“In eerste instantie willen we de ruimte openstellen voor talentvolle, opkomende kunstenaars. De ruimte zal dus gebruikt worden als een “kunstgalerij”. De eerste expo startte op 17 april 2021 onder de titel: ‘Locus Amoenus’, dit van de jonge talentvolle kunstenaar Stefan Peters, uit Hasselt. Bedoeling is om, net als een galerij, periodiek verschillende exposities te organiseren van verschillende artiesten..”

 

Food

“Hieraan willen we ook een ‘food-ervaring’ koppelen. De curator hiervoor is wel reeds bekend. Jonge chef Marc Steyfkens (bekend van ‘Peppe & Marcus’) zal dit samen met ons trekken. We gaan een concept rond ‘sharing plates’ opzetten met zeer verrassende composities en mooie smaakcombinaties waarin het ‘delen’ centraal staat: het delen van eten en gedachten. Het connecteren rondom “art & food” is erg belangrijk voor ons. Er zullen dan ook maar 3 grote tafels in de ruimte voorzien worden (samen een 30-tal couverts) waar mensen samen komen rond ‘gezonde’ voeding. Geen ‘tête-a-tête’, geen broodjesbar, geen gefrituurde inktvisringen, geen danscafé voor studenten… . Wel de sfeer van een rustige wijnbar met kwalitatief ‘sharing food’ rondom kunst, komt wellicht het dichtstbij hetgeen waar wij op mikken.”

Waarom “Brousse”?

“Ja, een bijzondere naam, het gevoel’ dat we samen hadden bij een enorm mooie ervaring midden in de jungle van Zuid Afrika (de 3 founders van UAU collectiv: Joris Diliën, Frederik Vaes en Massimo Pignanelli)… maar ook dat je bij het binnenkomen overwelmd wordt door de enorm grote tropische planten…
In ieder geval… “Brousse” nodigt je uit om aandachtig te zijn, om je creatieve geest te openen en om uw mening te delen. Het wil op je inwerken door je geest te kalmeren, maar terwijl ook een gevoel van verbondenheid opwekken.”

Sound

“Ook muziek zal een belangrijke factor zijn binnen het concept.. De juiste muziek, op het juiste moment van de dag of avond. Om geen hinder te veroorzaken hebben we gekozen voor een topkwaliteit geluidssysteem. Het grote voordeel daarvan is dat we aan lage geluidsvolumes een rijke geluidskwaliteit kunnen halen, zonder overlast te scheppen.”

Philip De Hollogne/UAUcollectiv

Meer info

www.brousse.be

www.uaucollectiv.com.

www.stefanpeters.be